Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

What's in my necessaire: HAIR


Μαλλιά... μαλλιά... μαλλιά... Καταλαμβάνουν μεγάλη έκταση της εμφάνισής σου και κρίνουν σε σημαντικό βαθμό την αυτοπεποίθησή σου. Αν θέλεις να είναι υγιή και όμορφα πρέπει να τα προσέχεις! Αν θες να μάθεις το πώς αλλά και το γιατί, scroll down lady!


ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ:
  • Τον τύπο των μαλλιών σου. Υπάρχουν στο εμπόριο σαμπουάν για ό,τι μπορείς να φανταστείς: ξηρά, ταλαιπωρημένα, αφυδατωμένα, βαμμένα μαλλιά, μαλλιά που φριζάρουν, μαλλιά που σπάνε, σπαστά, σγουρά, ίσια μαλλιά, μαλλιά με πιτυρίδα ή ξηροδερμία... ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Όποια είναι η ανάγκη σου, υπάρχει το αντίστοιχο σαμπουάν για να σου την καλύψει.
  • Πώς χτενίζεσαι. Αν είσαι απ'τις κοπέλες που παίρνουν την βούρτσα ή την χτένα, την τοποθετούν στις ρίζες των μαλλιών τους και προχωρούν προς τα κάτω σπρώχνοντας με βία τους κόμπους να διαλυθούν προς τα κάτω... ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ. Ανεξάρτητα από το μήκος των μαλλιών σου, πρέπει να ξεκινάς από κάτω προς τα πάνω. Έτσι, αρχίζεις και ξεμπλέκεις λίγο λίγο τα μαλλιά σου χωρίς να τα σπας, και μετά το χτένισμα από την ρίζα ως τις άκρες γίνεται παιχνιδάκι.
  • Με τι χτενίζεσαι. Προτιμότερες είναι οι ξύλινες βούρτσες και χτένες γιατί: δεν προκαλούν στατικό ηλεκτρισμό στα μαλλιά και δεν προκαλούν χημικές αντιδράσεις όταν έρχονται σε επαφή με κάποια μάσκα ή θεραπεία για τα μαλλιά.
  • Πως η βούρτσα κι η χτένα σου χρειάζονται λούσιμο. Δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο, όπως λούζεις τα μαλλιά σου, παίρνεις λίγο σαμπουάν και πλένεις καλά καλά την βούρτσα και την χτένα σου, αφού έχεις αφαιρέσει τις πιθανές νεκρές τρίχες που βρίσκονται πάνω, και μετά της σκουπίζεις με μια πετσέτα. Αυτό το κάνουμε για να καθαρίσουμε την βούρτσα και την χτένα μας από την λιπαρότητα που μαζεύεται πάνω της, από τα υπολείμματα των προϊόντων που βρίσκονται στα μαλλιά μας και από τις τρίχες που δραπετεύουν και  γατζώνονται πάνω τους. Αν δεν το κάνεις, σκέψου ότι απλώνεις ξανά και ξανά και όλο και περισσότερο, όλα αυτά τα προαναφερθέντα υπολείμματα. Bad, huh?
  • Πως πρέπει να αλλάζεις τα προϊόντα που χρησιμοποιείς γιατί τα μαλλιά συνηθίζουν και οι επίδραση των προϊόντων είναι από ελάχιστη έως ανύπαρκτη.
  • Πόσο συχνά πρέπει να λούζεσαι. Αυτό είναι κάτι ΚΑΘΑΡΑ υποκειμενικό. Προσωπικά, λούζομαι μέρα παραμέρα γιατί έχω και μακρύ μαλλί και γενικά αντέχω και περισσότερο γιατί το μαλλί μου δεν λαδώνει εύκολα και δεν του φαίνεται κιόλας. Ξέρω, κάποιες με καταριέστε.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ:
  • Σαμπουάν και conditioner. Αυτή την περίοδο χρησιμοποιώ το syoss KERATIN HAIR PERFECTION  για ξηρά, άτονα μαλλιά (τα μαλλιά μου περνούν δύσκολα τον τελευταίο μήνα) που υπόσχεται Επανόρθωση, Απαλότητα και Λάμψη, καθώς και το αντίστοιχο conditioner. Είμαι πολύ ευχαριστημένη μέχρι στιγμής αλλά θα δώσω πλήρη αναφορά όταν τελειώσουν τα μπουκάλια.
     
  • Μάσκα. Μετά από ένα καλό λούσιμο με το σαμπουάν σου και είτε στην θέση του conditioner είτε μετά το conditioner, αν τα μαλλιά σου έχουν μεγάλη ανάγκη, την χρησιμοποιείς σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο μπουκάλι. Αυτή την περίοδο χρησιμοποιώ την syoss OLEO INTENSE THERMO CARE Intensive Oil-Treatment για Αφυδατωμένα μαλλιά. Και αυτή, πολύ καλή.

  • Ένα προϊόν για να προστατέψεις τα μαλλιά σου. Το πιστολάκι και η ισιωτική τον χειμώνα, ο ήλιος και η θάλασσα το καλοκαίρι, γενικά τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται διαρκώς. Δοκίμασε έλαιο αργκάν (argan oil) ή κάποιο μετάξι. Βάζεις στις παλάμες σου μερικές σταγόνες από το προϊόν και το απλώνεις στις άκρες των μαλλιών σου. Έτσι τα μαλλιά σου προστατεύονται από την θερμότητα της ισιωτικής και από το πιστολάκι και ενυδατώνονται ενάντια στον ήλιο και το αλάτι της θάλασσας.

  • Δαφνέλαιο. Κάποιοι το χρησιμοποιούν έναντι της μάσκας, εγώ χρησιμοποιώ και τα δύο. Το δαφνέλαιο είναι εκχύλισμα φύλλων δάφνης σε συνδυασμό με τους καρπούς του φυτού και αιθέρια έλαια και το βρίσκεις στα φαρμακεία. Τα θετικά: Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε, σε λιπαρά οξέα, ενυδατώνει και αναζωογονεί την τρίχα, δίνει λάμψη και βοηθάει στην τριχόπτωση κάνοντας μασάζ με αυτό στις ρίζες των μαλλιών. Την προσοχή σας: Σκουραίνει τα μαλλιά και δεν ενδείκνυται σε λιπαρά μαλλιά γιατί είναι από μόνο του πολύ πολύ λιπαρό. Τρόπος χρήσης: Απλώνετε μία μικρή ποσότητα είτε στις άκρες είτε από την ρίζα ως τις άκρες και κάνετε μασάζ. Τυλίγετε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα και το αφήνετε 45 λεπτά με μία ώρα να δράσει. Μετά λούζετε ΠΟΛΥ καλά τα μαλλιά σας, ίσως χρειαστεί 3 φορές. Κάποιοι λένε να το αφήνεις ολόκληρο το βράδυ και να λούζεσαι το πρωί. Προσωπικά, δεν αφήνω κάτι τόσο λιπαρό στο κεφάλι μου για τόσες ώρες.

  • Βιταμίνες. Γενικά δεν πιστεύω πως τις χρειαζόμαστε ΑΝ τρεφόμαστε σωστά, κάτι που είναι στα μελλοντικά πλάνα μου. Αν, όμως, είσαι κακό παιδί σαν κι εμένα και δεν τρως τα φρούτα σου, θα πέσεις στην ανάγκη των βιταμινών.

  • Βούρτσα και χτένα. Τα είπαμε και πιο πάνω.

Αυτά από εμένα! Εύχομαι να σας βοήθησα και να αγαπήσατε λίγο περισσότερο τα μαλλιά σας μετά από αυτό το post.

Αν σου αρέσουν αυτά που γράφω, διάδωσε την σελίδα το για να μεγαλώσουμε την παρέα μας!
Αν είμαστε αρκετοί μέχρι τα Χριστούγεννα... μου μυρίζουν δώρα... La la la

Τα λέμε την επόμενη Παρασκευή,
Καλό Σαββατοκύριακο!

Φιλί,
Αναστασία 



ΥΓ: Τα προϊόντα που αναφέρονται τα έχω αγοράσει μόνη μου και οι εντυπώσεις και οι απόψεις είναι απόλυτα ειλικρινείς και ολόδικές μου. Σε περίπτωση που κάποιο προϊόν έχει σταλεί από κάποια εταιρεία, θα αναφέρεται. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου