Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

THE pancake recipe



Μια φορά κι έναν καιρό, πριν κανα χρόνο ή δυο, η φίλη μου η Ναταλία από την κατασκήνωση ανέβασε στο facebook μια φωτογραφία με μια στοίβα από αφράτες καλοσχηματιζμένες pancakes... Σε δευτερόλεπτα είχα ζητήσει και είχα πάρει την συνταγή και, εννοείται, τις έφτιαξα.

Η συνταγή είναι απλή και το αποτέλεσμα πεντανόστιμο! Μπορείς να τις φτιάξεις αύριο κιόλας, που είναι του Αγίου Βαλεντίνου. Ήηη την Κυριακή, έτσι για σπάσιμο! Enjoy!




Τι υλικά θα χρειαστείς:
-1 κούπα αλεύρι
-1 πρέζα αλάτι
-1/2 κούπα Quaker
-1 κούπα γάλα
-λίγο λάδι (όσο θες με το μάτι)
-1 αυγό
-Προαιρετικά 1 κ.γ. baking powder, αν δεν βάλεις αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.


Τι εργαλεία θα χρειαστείς:
-Κουζίνα (χαχα, τρελό αστειάκι)

-Τηγάνι
-Μπολ και κουτάλι
-Μια μεγάλη κουτάλα της σούπας
-Σπάτουλα
-Πιάτο και χαρτί κουζίνας

Ανακατεύεις σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το Quaker και το γάλα. Χτυπάς αλλού το αυγό και το προσθέτεις και αυτό στο μείγμα. (Θα μπορούσες να βάλεις και το αυγό στο μείγμα από την αρχή, εγώ προτιμώ να το χτυπάω αλλού και μετά να το ανακατεύω με το υπόλοιπο μείγμα.)

Βάζεις λίιγο λάδι στο τηγάνι, και το αφήνεις να κάψει αρκετά. Παίρνεις λίγο από το μείγμα με μια κουτάλα μεγάλη, αυτή που σερβίρουμε την σούπα π.χ., και το ρίχνεις στο τηγάνι, με προσοχή, έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα ωραίο κυκλάκι ή έστω οβάλ. Το αφήνεις να ψηθεί και με μια σπάτουλα το αναποδογυρίζεις με γρήγορες κινήσεις νίντζα.

Τις τοποθετείς σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφήσει το παραπάνω λάδι, και μετά καταναλώνεις όπως και, κυρίως, όσο θες... Είτε αλμυρό είτε γλυκό είτε -ακόμη καλύτερα- και τα δυο! Η γεύση της είναι νόστιμη αλλά και ουδέτερη, οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα.





Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! 
Μην ξεχνάς τον διαγωνισμό που τρέχει στο blog μέχρι αυτή την Κυριακή, στις 15 Φεβρουαρίου!!! Πάτα εδώ να μάθεις περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου