Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

HOW: DIY facial scrub



Τι κάνει το scrub:

Το scrub το κάνουμε για να ανανεώσουμε την επιδερμίδα. Στην ουσία, οι κόκκοι που έχει μέσα το scrub βοηθάνε στην απολέπιση της επιδερμίδας, δηλαδή διώχνουν τα νεκρά κύτταρα και καθαρίζουν τους πόρους. Μετά το scrub η επιδερμίδα σου είναι καθαρή σε βάθος και την νιώθεις πιο ανάλαφρη. 

Πώς φτιάχνουμε ένα scrub στο σπίτι:

Με απλά υλικά που βρίσκουμε στα ντουλάπια του σπιτιού μας! Αυτό που σίγουρα χρειάζεται είναι οι κόκκοι για να τρίψουν την επιδερμίδα και να γίνει η απολέπιση - σε αυτή την περίπτωση, οι κόκκοι της ζάχαρης.

Τι μπορούμε να βάλουμε στο scrub:

Ό,τι θέλουμε. Εξαρτάται πάντα από τις αλλεργίες μας (μην τις ξεχνάμε αυτές!) και το τι μπορεί να αγγίξει την επιδερμίδα του προσώπου μας. Το Google είναι γεμάτο beauty bloggers που προτείνουν το δικό τους scrub. Σήμερα θα σου δείξω το δικό μου αγαπημένο!

Τι χρειάζεσαι:

-πράσινο τσάι (είτε χύμα είτε φακελάκι)
-ζάχαρη (είτε λευκή είτε μαύρη)
-μέλι
-ένα μπολάκι 
-ένα κουταλάκι
-ένα γυάλινο βαζάκι που να κλείνει αεροστεγώς 



1. Βάζεις το τσάι στο δοχείο με λίγο βραστό νερό για να βγάλει τις ουσίες του και το αφήνεις να κρυώσει. Μην βάλεις πολύ, ίσα ίσα να το καλύψεις.

Γιατί πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι λέγεται ότι έχει αντιγηραντικές ιδιότητες όταν εφαρμόζεται στο δέρμα. Επίσης μειώνει τις ρυτίδες και τις κοκκινίλες.




2. Αφού κρυώσει το τσάι, ρίχνεις την ζάχαρη. Δεν υπάρχει δοσολογία, βάζεις τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει κάπως πηχτό αλλά όχι πολύ πηχτό, ώστε να αλείφεται εύκολα στο πρόσωπο.

Γιατί ζάχαρη: Γιατί χρειαζόμαστε τους κόκκους της να τρίψουν την επιδερμίδα μας.



3. Μετά ρίχνεις το μέλι, πάλι τόσο όσο για να είναι πηχτό αλλά όχι πολύ πηχτό ώστε να αλείφεται.

Γιατί μέλι: Το μέλι είναι ενυδατικό και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες!




4. Ανακατεύεις καλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και είναι έτοιμο!




Πώς το χρησιμοποιείς:

Πρώτα καθαρίζει το πρόσωπό σου με το σαπούνι που χρησιμοποιείς!

Βάζεις στο χέρι σου με το κουταλάκι τόση ποσότητα όση χρειάζεσαι για να καλύψεις το πρόσωπό σου. Το απλώνεις με κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο επικεντρώνοντας στα σημεία που η επιδερμίδα σου είναι πιο λιπαρή και έχεις φραγμένους πόρους. Συνήθως το μέτωπο, η μύτη και το πηγούνι. Προσοχή! Μην τρίβεις δυνατά την επιδερμίδα σου, με απαλές κινήσεις και ελάχιστη πίεση κάνει την δουλειά του μια χαρά. Αν τρίψεις πιο δυνατά δεν κερδίζεις κάτι πέρα από ερεθισμένη επιδερμίδα, σκοπό είναι να φύγουν τα νεκρά κύτταρα, όχι να αλλάξουμε δέρμα! :-P

Για να το φυλάξεις:

Ρίχνεις το περιεχόμενο σε ένα γυάλινο βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς και φύλαξέ το σε ένα δροσερό και σκιερό μέρος. Κρατάει κάμποσες εβδομάδες!




Εσύ κάνεις scrub; Πώς το φτιάχνεις;

Στείλε μου φωτογραφία με το δικό σου scrub στο instagram, το twitter ή το facebook!

Φιλί,
Αναστασία 



ΥΓ: Τα προϊόντα που αναφέρονται τα έχω αγοράσει μόνη μου και οι εντυπώσεις και οι απόψεις είναι απόλυτα ειλικρινείς και ολόδικές μου. Σε περίπτωση που κάποιο προϊόν έχει σταλεί από κάποια εταιρεία, θα αναφέρεται. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου