Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

HOW to wash your makeup brushes


Δεν θα σε ρωτήσω αν πλένεις τα πινέλα σου γιατί η περίπτωση να με εκνευρίσεις και να σε μαλώσω αποτελεί το 50% των απαντήσεων. Οοοπότε θα το ξεπεράσω και θα συνεχίσω. Σήμερα θα σου πω μερικούς σημαντικούς λόγους που πρέπει να πλένεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου αλλά και μερικούς απλούς τρόπους να το κάνεις.




Γιατί;

Σπυράκια. Τα βρώμικα πινέλα, τα βρώμικα σφουγγαράκια και γενικά όλα τα εργαλεία του μακιγιάζ που είναι βρώμικα μεταφέρουν κάθε λογής κακό στο πρόσωπό σου. Ένα από αυτά είναι αυτά καθαυτά τα σπυράκια είτε όλα τα βακτήρια που δημιουργούν τα σπυράκια. Μην κατηγορείς πάντα τις ορμόνες, καμιά φορά φταίμε κι εμείς για τα σπυράκια μας.

Μικρόβια. Από το πινέλο στην πούδρα κι απ΄την πούδρα στο πρόσωπο και πάει λέγοντας. Και το χειρότερο; Δεν κάνουν απλά την βόλτα πινέλο-πούδρα-πρόσωπο αλλά όσο είναι στην πούδρα αναπαράγονται κιόλας! Και όχι μόνο στην πούδρα, σε όλα όσα δεν είναι σε σωληνάριο ή σε δοχείο με αντλία (pump).

Έρπης και άλλες μολύνσεις. GIRLS DON'T SHARE BRUSHES. Ούτε κραγιόν. 

Αλλεργίες. Πριν κατηγορήσεις το καινούργιο σου makeup για την αλλεργία σου, σιγουρέψου ότι το πινέλο σου ήταν καθαρό όταν το χρησιμοποίησες. Δεν είναι μόνο τα υπολείμματα που κατακάθονται στο πινέλο αλλά και η σκόνη, οι τρίχες τις γάτας σου, διάφορα...

Ερεθισμοί. Όταν τα πινέλα είναι βρώμικα και έχουν πολύ προϊόν πάνω στις τρίχες τους μπορεί να τις σκληρύνει και βάφοντας το πρόσωπό σου να το γδέρνεις αργά και ύπουλα. 

Κακό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ. Είτε δεν θα πετυχαίνει η ανάμειξη των χρωμάτων είτε τα χρώματα δεν θα βγαίνουν όπως θα έπρεπε είτε δεν θα υπάρχει η ακρίβεια που θα ήθελες για να πετύχεις τις λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά, σε κάθε περίπτωση τα υπολείμματα που κάθονται στα πινέλα είναι ο εχθρός.

Συντήρηση των πινέλων. Όσο πιο πολύ τα προσέχεις, τόσο πιο πολύ θα σου κρατήσουν. 



Πώς;

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαπούνι, ελαιόλαδο ή κάποιο ειδικό καθαριστικό για πινέλα. Εγώ χρησιμοποιώ κανονικό σαπούνι για τα χέρια όταν κάνω το γενικό καθάρισμα το οποίο θα είναι κάθε δυο εβδομάδες περίπου. γιατί δεν βάθομαι συχνά και το σπρέυ για καθημερινό καθάρισμα από τα Sephora κάθε φορά που βάφομαι.



Βρέχεις το πινέλο, ρίχνεις μια δυο σταγόνες (ή περισσότερο αν το χρειάζεται) και το τρίβεις πάνω στο χέρι σου. Ξεβγάζεις και επαναλαμβάνεις. Όταν σταματήσει να βγαίνει χρώμα ή αν είναι ανοιχτόχρωμο το πινέλο σου και βλέπεις ότι είναι καθαρό, το στραγγίζεις και το ακουμπάς ξαπλωτό σε μια πετσέτα για να στεγνώσει. Αν φοβάσαι μην πάει πάνω τους σκόνη, ο γάτος ή ό,τι άλλο, σκέπασέ τα.

Το ίδιο κάνεις με όλα σου τα πινέλα, για το πρόσωπο τα μάτια και τα χείλη, αλλά και για τα σφουγγαράκια σου. Πρόσεξε να μην καβαλάνε το ένα το άλλο στην πετσέτα για να έχουν χώρο να στεγνώσουν.

Αν τα πλύνεις το απόγευμα ή το βράδυ, λογικά μέχρι το πρωί θα έχουν στεγνώσει.



















Αν δεν χρησιμοποιείς πινέλα και χρησιμοποιείς μόνο τα χέρια σου, μην γελιέσαι, πρέπει τα χέρια σου να είναι πεντακάθαρα.


Πλύνε τα πινέλα σου και στείλε μου την φωτογραφία σου στη σελίδα του The howse project ή κάνε με tag στο instagram ή το twitter να σε καμαρώσω και να επηρεάσουμε και τις υπόλοιπες αναγνώστριες!


Φιλί,
Αναστασία 



ΥΓ: Τα προϊόντα που αναφέρονται τα έχω αγοράσει μόνη μου και οι εντυπώσεις και οι απόψεις είναι απόλυτα ειλικρινείς και ολόδικές μου. Σε περίπτωση που κάποιο προϊόν έχει σταλεί από κάποια εταιρεία, θα αναφέρεται. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου