Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

mini gingerbread cupcakes | blogmas day 17


Σήμερα το πρόγραμμα έχει ζαχαροπλαστική! Cupcakes με γεύση gingerbread. Τι είναι το gingerbread με ρωτάς; Είναι, ας πούμε, η γλυκιά ζύμη που περιέχει τζίντζερ, μέλι ή μελάσα και μπαχαρικά. Δεν μπορεί να μην έχεις δει τα ανθρωπάκια-μπισκότα a.k.a. gingerbread man που τα ζωγραφίζουν με γλάσο, αποκλείεται! Ε, λοιπόν, σήμερα τα κάναμε cupcakes. Και θα γίνεις φαν, αν σου αρέσει το τζίντζερ, η κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι.
Επίσης, να σου πω ότι μπορείς να ακολουθήσεις την ίδια συνταγή για να φτιάξεις κανονικού μεγέθους cupcakes, η ίδια ποσότητα υλικών θα σου φτιάξει 12 κανονικά cupcakes.
Ξεκινάμε!





Αφού προθερμάνεις τον φούρνο στους 175˚C, στρώσε σε ένα ταψί τις θήκες για τα cupcakes να είναι έτοιμες.

Σε ένα μεγάλο και καθαρό μπολ, χτύπησε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα κι έπειτα πρόσθεσε την μελάσα, το αυγό και τον κρόκο.

Σε ένα άλλο μεγάλο και καθαρό μπολ, κοσκίνισε το αλεύρι, βάλε το κακάο, το τζίντζερ, την κανέλα, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ανακάτεψέ τα.

Ζέστανε το γάλα σου και διάλυσε μέσα την μαγειρική σόδα.


Πρόσθεσε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα του βουτύρου και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν κρέμα. Έπειτα πρόσθεσε και το γάλα.

Με δυο κουταλάκια του γλυκού βάλε προσεκτικά δύο περίπου κουταλιές από το μείγμα σε κάθε θήκη. Ψήνεις για 20 λεπτά ή μέχρι να τα νιώθεις ελαστικά στο άγγιγμα. Όταν ψηθούν, τα αφήνεις να κρυώσουν.

Όσο ψήνονται, βάζεις σε ένα μεγάλο και καθαρό μπολ το βούτυρο και το χτυπάς μέχρι να μαλακώσει και σιγά σιγά πρόσθεσε την άχνη ζάχαρη με δόσεις και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να γίνει ελαφρύ και fluffy. Πρόσθεσε την βανίλια και το γάλα και χτύπησέ τα μέχρι να ενωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.

Γέμισε το κορνέ σου με την κρέμα και στόλισε τα cupcakes σου! Εμένα, επειδή δεν έχω και μεγάλη εμπειρία, είναι και η μύτη πολύ μικρή, είναι και οι δικαιολογίες πολλές, ας μην σ'τα πολυλογώ, έβαλα την κρέμα με το κορνέ και μετά την έστρωσα με ένα μαχαίρι.

















Αφού τα στολίσεις, βάλε μερικά σε ταπεράκι για να μοιράσεις, γιατί sharing is caring πάνω απ'όλα! Και τα υπόλοιπα ψυγείο.



Άντε, τι κάθεσαι; Ανασκουμπώσου και ξεκίνα την ζαχαροπλαστική! Ήταν πολύ νόστιμα, τα δοκίμασαν και άλλοι, όχι μόνο εγώ! Αλλά θα σου πω μια αλήθεια... Επειδή μία κοιτούσα την original συνταγή και μία μιας άλλης blogger, έγραφε την διπλάσια δόση ζάχαρης άχνης για την βουτυρόκρεμα και... να... μου βγήκε λίγο (πολύ) παραπάνω γλυκιά. Όχι ότι δεν ήταν ωραίο, απλά ξέρεις, ήταν γλυκό ρε παιδί μου. Πρόσεχε τις αναλογίες! Το πάθημά μου να σου γίνει μάθημα.

Ανυπομονώ να δω τις δημιουργίες σας γιατί μέχρι στιγμής δεν έχω δει τί-πο-τα! Περιμένω την φωτογραφία σου στην σελίδα του The howse project στο facebook ή αν ανεβάσεις την φωτογραφία σου στο instagram ή το twitter κάνε με tag @thehowseproject και χρησιμοποίησε το hashtag #thpblogmas

Αύριο λήγει ο διαγωνισμός! Τρέξε να πάρεις μέρος όσο προλαβαίνεις μέχρι τις 20:00 η ώρα, αύριο Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου! Για περισσότερα πάτα εδώ.

Ξέρεις πως πάει, θα με βρεις στο instagram και το twitter @thehowseproject. Μην ξεχνάς και το hashtag του blogmas, #thpblogmas.

jinglekiss,
Αναστασία 



ΥΓ: Όλο το φωτογραφικό υλικό είναι δικό μου καθώς και η επεξεργασία του. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου