Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

pumpkin pie | blogmas day 16


Στην τελευταία συνταγή που ανέβασα στο blog έκανα κολοκυθόσουπα. Η κολοκύθα όμως ήταν τόσο μεγάλη που χρησιμοποίησα την μισή (και έφτιαξα μια τεράστια κατσαρόλα) και κράτησα την άλλη μισή στο ψυγείο. Μετά από την σημερινή συνταγή, έχω κι άλλη κολοκύθα στο ψυγείο! Νομίζω θα τρώμε κολοκύθα για πάντα... 
Στο θέμα μας!


Η συνταγή είναι του αγαπημένου Άκη Πετρετζίκη που πάντα έχει δίκιο και ποτέ δεν έχει μυστικά στις συνταγές του. Θα χρειαστείς:
  • 1 έτοιμη ζύμη για τάρτα
  • 500 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους 1 εκ. 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες. 
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ζάχαρη μια πρέζα
  • 1 κούπα τυριά τριμμένα διάφορα 
  • 1,5 κ.γ. ψιλοκομμένο φασκόμηλο

Ανακατεύεις την κολοκύθα με το ελαιόλαδο, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μπόλικο πιπέρι και την ψήνεις σε ένα μικρό ταψί σε προθερμασμένος φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθείς, έλεγξε με το πιρούνι αν έχει μαλακώσει η κολοκύθα. Επίσης, πρόσεξε να απλώσεις τα κομματάκια στο ταψί. 

Όσο ψήνεται η κολοκύθα, κόβεις το κρεμμύδι σε ροδέλες, το βάζεις σε ένα κατσαρολάκι ή τηγανάκι με το υπόλοιπο αλάτι, το βούτυρο, την ζάχαρη και μια κουταλιά της σούπας νερό. Τα σοτάρεις σε χαμηλή φωτιά για 20 με 30 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν αλλά όχι να πάρουν χρώμα.
Όταν όλα ετοιμαστούν, ανακατεύεις την κολοκύθα, τα κρεμμύδια, το τυρί και το φασκόμηλο σε ένα μπολ και τα αφήνεις να κρυώσουν.

Απλώνεις την ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψάκι ή σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 28εκ. Τρυπάς τον πάτο της τάρτας με ένα πιρούνι και απλώνεις την ζύμη ξεκινώντας από το κέντρο και απλώνοντας προς τις άκρες. Προσπάθησε να μοιράσεις την γέμιση  ίσα σε όλη την έκταση της τάρτας. Επίσης, πρέπει να αφήσεις ένα περιθώριο από το χείλος του ταψιού. Τέλος, διπλώνεις τις άκρες πάνω από την γέμιση. (Η ζύμη της τάρτας θα σου ψιλοσπάει όπως ανοίγεις το πακέτο. Αν δεν θες να την στρώσεις στο ταψί και να συνδέσεις τα κομμάτια -όπως έκανα εγώ :P- μπορείς να την πλάσεις και να την ανοίξεις με τον πλάστη.)

Ψήνεις στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά και όταν την βγάλεις, την αφήνεις να κρυώσει για 5 λεπτάκια, το κόβεις σε μερίδες και σερβίρεις.
Και τρως το κομμάτι. Και βάζεις και δεύτερο, προφανώς, γιατί είναι 
π ε ν τ α ν ό σ τ ι μ η .






Έχω δοκιμάσει όποιο κόλπο και ξόρκι υπάρχει στον κόσμο για να μην μυρίζουν τα χέρια μου κρεμμυδίλια. Τίποτα δεν πιάνει. Πέρα από το ένα και μοναδικό κόλπο, γάντια μιας χρήσης.



















Δοκίμασε την γρήγορα και δεν θα χάσεις! Έχεις μήπως κάποια άλλη συνταγή να μας προτείνεις; Αν φτιάξεις την τάρτα στείλε μου την φωτογραφία σου στην σελίδα του The howse project στο facebook ή αν ανεβάσεις την φωτογραφία σου στο instagram ή το twitter κάνε με tag @thehowseproject και χρησιμοποίησε το hashtag #thpblogmas

Μην ξεχάσεις να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό που τρέχει στο blog μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου! Γρήγορα! Λήγει την Παρασκευή! Για περισσότερα πάτα εδώ.
jinglekiss,
Αναστασία 



ΥΓ:  Όλο το φωτογραφικό υλικό είναι δικό μου καθώς και η επεξεργασία του. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου